Στάση Εργασίας την Πέμπτη 14/3/2019

Συναδέλφισσες, /-οι

Πάγιο αίτημα του Δ.Σ. του ΕΜΠ, καθώς και των περισσότερων Δ.Σ. συλλόγων εργαζομένων, αποτελεί η άρση της συνταγματικής απαγόρευσης περί μονιμοποίησης των συναδέλφων ΙΔΟΧ.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών οργανώσεων κατέθεσε σε όλα τα κόμματα πλην της ναζιστικής ΧΑ στις 12/2/2019 το παρακάτω αίτημα σε συνδυασμό με την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας:  «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται δια του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Το παραπάνω δίκαιο αίτημα δεν έφτασε ποτέ Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Απεργία - Στάση εργασίας | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2019)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, και καλεί όλους τους συναδέλφους σ’ ένα διαρκή αγώνα για την πραγματική κατοχύρωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων της Γυναίκας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη γυναίκα Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοίνωση | Σχολιάστε

Στάση Εργασίας την Παρασκευή 8/3/2019 (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.)

Ο Σύλλογος Δ.Π. ΕΜΠ στηρίζει την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει στη στάση εργασίας που έχει ανακοινωθεί για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3/2019 από τις 13.00 έως τη λήξη του ωραρίου. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Απεργία - Στάση εργασίας | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Στάση Εργασίας την Τρίτη 5/3/2019 (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κινητοποίηση για τον 13ο – 14ο μισθό και για τα Β.Α.Ε.
Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, ώρα 12.00 μ.μ.,
Υπουργείο Οικονομικών

Μετά την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αίτημα που εκφράστηκε εγγράφως εδώ και ένα μήνα, αλλά και κατά την πρόσφατη κινητοποίησή μας στις 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε.) για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε., η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε νέα κινητοποίηση για την Τρίτη 5 Μαρτίου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Διεκδικούμε: Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Απεργία - Στάση εργασίας | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Ανακοίνωση για οικονομική ενίσχυση

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στους κάτωθι λογαριασμούς. Πρόκειται για σοβαρά προβλήματα υγείας. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοίνωση | Σχολιάστε

Επισήμανση για τις κάρτες Ο.Α.Σ.Α.

Επισημαίνουμε στους συναδέλφους που χρησιμοποιούν τις κάρτες ΟΑΣΑ το παρακάτω μέρος της σχετικής ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ.

«Το χρονικό περιθώριο για «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ», ώστε να περαστεί το κόμιστρο στην κάρτα, είναι ένας μήνας από την φόρτιση ή επαναφόρτισή της. Σύμφωνα με τον Ο.Α.Σ.Α., σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει προλάβει να κάνει «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» και χάσει την κάρτα του, χάνει το κόμιστρο. Μεταβιβάσεις και αναβαθμίσεις καρτών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Σημείωση: μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικών καρτών θα πρέπει να μεταβούν στο πλησιέστερο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων των σταθμών Μετρό (μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία φόρτισης, ή επαναφόρτισης των καρτών τους) και να προβούν στα παρακάτω βήματα:

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ενημέρωση | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Ανακοίνωση σχετικά με τη δίκη των συναδέλφων (12/2/2019)

Σήμερα, 12/2/2019, έγινε η δίκη για τους συναδέλφους του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ και της ΟΔΠΤΕ που είχαν κατηγορηθεί προ 4ετίας ότι παρακίνησαν και συμπαρέσυραν τους συναδέλφους τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 25 & 26 Νοέμβρη 2013, παρ’ όλο που είχε κηρυχτεί η απεργία της 25ης Νοέμβρη παράνομη.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, επιτέλους ήρθε η αποποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Ο εκφοβισμός των κυβερνήσεων για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα, δεν πέρασε.

Οι συνάδελφοι αθωώθηκαν με ομόφωνη απόφαση. Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοίνωση, Ενημέρωση | Σχολιάστε

Κοπή της Πίτας του Συλλόγου στο Ε.Μ.Π., την Παρασκευή 15/2/2019 και ώρα 12:00

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π. σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/02/2019 και ώρα 12.00 π.μ. στο εστιατόριο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Χρόνια Πολλά & Χαρούμενο το Νέο Έτος. Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Σχολιάστε

Στάση Εργασίας την Τρίτη 12/2/2019 και Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την ποινική δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης συναδέλφων του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ και της ΟΔΠΤΕ, που μάχονταν για να υπερασπιστούν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων κατά των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.

Αυτή η δίωξη έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εκφοβισμού κάθε συνδικαλιστικής δράσης, κάθε προσπάθειας υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

Θυμίζουμε πως αλληλέγγυοι στάθηκαν δίπλα μας φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ στον 2ετή αγώνα μας, με κάθε κόστος.

Σε κάθε απόπειρα Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Απεργία - Στάση εργασίας, Κινητοποιήσεις | Σχολιάστε

Ανακοίνωση για την ανανέωση καρτών του ΟΑΣΑ για το 2019

Συνάδελφισσες,/-οι

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 11/02/2019 έως την Παρασκευή 22/02/2019, οι συνάδελφοι που επιθυμούν να ανανεώσουν τις κάρτες του ΟΑΣΑ Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοίνωση, Ενημέρωση | Ετικέτες: | Σχολιάστε